O experienta unica!

Astazi am "descoperit" foarte surprinsa stirea despre Tabara Olimpicilor oganizata de Fundatia Dinu Patriciu, in Sinaia la inceputul acestei luni sub deviza "din pasiune pentru educatie". Si ghici ce fotografie era? Echipa mea de portocale, in febra promovarii proiectului nostru de ECO-TURISM impreuna cu doua super doamne, Tincuta Baltag si Aurora Buleandra, ingerii nostri pazitori. :X
Va las si pe voi sa cititi mai multe detalii.

Peste o suta de olimpici au invatat despre importanta campaniilor sociale la cea de-a treia editie a "Taberei Olimpicilor"


In perioada 3 – 5 septembrie, la Sinaia, Fundatia Dinu Patriciu a organizat pentru al treilea an consecutiv "Tabara Olimpicilor", eveniment dedicat bursierilor programului "Inventeaza-ti Viitorul!" - liceeni care, pe langa rezultate scolare deosebite, s-au facut remarcati prin proiecte de implicare civica spectaculoase.

Timp de 3 zile, 110 tineri din toata tara, olimpici la diferite materii, au participat la workshop-uri de dezvoltare personala si au aflat de la vorbitori de top secretele unei campanii sociale de succes. Prin astfel de evenimente, Fundatia urmareste crearea unei comunitati de tineri valorosi si responsabili, care sa lucreze impreuna pentru dezvoltarea lor si a intregii societati.
                  "Tabara Olimpicilor" a fost deschisa vineri seara prin discursul Tincutei Baltag, Directorul General al Fundatiei, care le-a vorbit liceenilor despre importanta implicarii lor in comunitate, despre oportunitatile oferite de o tara in curs de dezvoltare si despre modalitatile prin care Fundatia ii poate sprijini pe tot parcursul lor academic. In aceeasi seara, Aurora Buleandra, coordonatorul programului "Inventeaza-ti Viitorul!", a incurajat tinerii sa comunice deschis despre problemele lor, sa foloseasca facilitatile puse la dispozitie (precum forumuri si chaturi) si sa se consulte ori de cate ori este nevoie cu psihologul Fundatiei.
                      Ziua de sambata a debutat cu o intalnire informala intre bursieri si Dinu Patriciu, Petre Roman, Emil Hurezeanu si Corina Dragotescu. Timp de 3 ore, acestia au raspuns intrebarilor tinerilor si au vorbit despre modele de viata, carti inspirationale, talent si pasiune.
                      Aceleasi subiecte s-au regasit si in prezentarile lui Paul Olteanu (trainer comunicare – "Despre antreprenoriat social"), Razvan Crisan (fondator Asociatia Oricum – "Ideile care seduc"), Andrei Rosca (fondator Bookblog.ro – despre importanta lecturii) si Marian Stas (presedinte Fundatia CODECS pentru Leadership - despre Romania "pe bune").
                      Programul a fost completat cu exercitii de dezvoltare personala si lucru in echipa, realizate de agentia de training For People, in cadrul carora s-au definit concepte precum "marketing social", "stakeholder", "instrumente de promovare" etc. In final, trainerii au cerut bursierilor utilizarea notiunilor invatate si realizarea unei campanii sociale. Campaniile au fost prezentate in cadrul unui targ, fiecare echipa de bursieri avand un stand de prezentare si primind voturi pentru munca lor.
                      Tabara s-a incheiat cu o seara emotionanta, in care copiii au primit diplome pentru activitatea desfasurata. Maricica, bursiera a Fundatiei si participanta pentru a treia oara la eveniment, a declarat: "Simt intr-adevar ca ne cunoastem. Am legat prietenii, vom tine legatura si…. cine stie?.... Poate vom realiza impreuna un proiect care va ajuta intreaga comunitate din care facem parte".


Sursa: www.fundatiadinupatriciu.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu